Milton

Milton

fredag 18 mars 2016

Miltons sjuka vecka...


Vilken vecka vi haft. En väldigt sjuk Milton har nu äntligen blivit frisk och vi kom undan magsjukan! 


Energin har varit helt bortblåst på lilleman och i tisdags så sov han praktiskt taget hela fm och en bit efter lunch. Han fick i sig vätska men var inte alls sugen på att ens kliva upp ur sin säng. 
Jag tappade räkningen på hur många blöjor jag bytte på honom och vi ska inte tala om hur röd hans lille rumpa var till slut. Led sååå otroligt mkt med honom. 
Pratade med 1177 på tisdagen och hon tyckte jag skulle åka in med honom till akuten då hon trodde han kunde ha vätskebrist. 


Sagt och gjort. Inne på barnakuten låg han bara in sin vagn och brydde sig  överhuvudtaget inte om vad som hände runt omkring. Han ville bara sova. Vi fick sitta i kräkrummet och vänta då han var magsjuk. Inte kul och dela rum med tre andra kräksjuka barn! 


Men efter en stund fick vi komma in till en läkare som kände på magen och tog tempen och kollade pulsen. Vi fick vätskeersättning och jag skulle få i honom 20 "huttar" på 5ml på 1 1/2 timme. Det gick bra de första 12 sedan var det inte alls roligt längre, Milton vägrade. Helt förståligt då magen var helt full med vätska. Han tom kräktes upp lite sedan när vi for hem. Lilla stackare. 


Milton var så otroligt trött till slut så han somnade på britsen inne i väntrummet. Åter igen, mammahjärtat verker något enormt när de små är så sjuka. 


Den här maginfluensan har nog tagit lite extra hårt mot lilleman. Han har inte riktigt fått tillbaka aptiten, ser och känns mer tanig. Han vägdes på akuten och då vägde han 11,6 kg. På 1 års kontrollen vägde han 11.8 kg. Han har visserligen dragit iväg mkt på längden, men jag tycker han ser smalare ut än vad han någonsin gjort. Han är lite vinglig fortfarande och väldigt mammig. 
Igår blev det bara en bajsblöja på hela dagen och i morse efter att han sovit ostört hela natten till 7.30 i morse så var det en kotte. Tänk att en kan bli såå lycklig över bajs. Ha ha!


Mysigt värre. När pappa kommer hem är något speciellt. Att då oxå få somna på pappas arm är något alldeles extra. 


Våran älskade gofis! Vad var livet innan du kom??


"Mamma, får jag låna"... 

I morgon skriver jag om Hallsbergsbesök och besök i vårat kommande boende...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar